Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/miveshu1/public_html/classes/engine.class.php on line 276 Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/miveshu1/public_html/classes/engine.class.php on line 282 
Míves Üvegstúdió

Míves Otthon

Míves Home tárgyak

Ólmozott üveg

Az ólmozott üvegek a hagyományos ólomsínes technikával készülnek. A tévhittel ellentétben az itt felhasznált üveg nem ólomkristály, hanem anyagában színezett üveg, amit gyakran és szintén tévesen „Tiffany” üvegnek is neveznek; ez a technika tehát az anyagokat összefogó ólomsínrő kapta a nevét. Alkalmas ajtó- és ablakbetétek, térelválasztók, álmennyezetek és felülvilágítók díszítésére, az anyag természetébő adódóan pedig kifejezetten időálló – akár száz évig –a későbbiekben pedig felújítható. 


Míves lámpák

Üvegfestészet

Az alapanyag általában anyagában színezett üveg. Erre kerülnek - a 600 C °-on  beégetett festékkel – a kontúrok és árnyékok; színtelen üveg esetén a színek (pl. családi címer). Mivel a festék egybeolvad az üveggel, ellenáll az időmúlásának és az időjárás viszontagságainak is. Ezt az eljárást nevezik hagyományos üvegfestészetnek.
 


Design tárgyak

Tiffany

A „Tiffany” mára már csak egy technikát takar, illetve a muzeális tárgyakra értendő. Utóbbi a névadó Tiffany Comfort Louis találmánya és az elnevezés az ő alkotásaira utal. A Tiffany technikájú üvegek azt az eljárást, szín- és anyaghasználatot képviselik, amelyek minőségben és színgazdagságban megegyeznek a korabeli üvegekével. Ilyen üvegeket csak megrendelésre készítünk, hogy színében és formavilágában a megrendelő ízléséhez és otthonához alkalmazkodjon. Legyen az asztali-, fali-, mennyezeti- vagy állólámpa. A lámpákhoz egyedi lámpatalpak is készülnek, stílszerűen bronzból. Tiffany technikával készíthető még ablak, ajtóbetét vagy akár konyhabútor-betét is. A technikában rejlő lehetőségek kimeríthetetlenek hiszen, a felhasznált üvegek színének és struktúráinak gazdag palettája mellett a formák sokszínűsége is jellemzi, ezt a sokak által kedvelt díszüvegezési módszert.